Over de workshop
Voor het implementeren van een robot zijn veel verschillende factoren van belang, zoals de aan –en afvoer van de robot en de plaatsing van informatie. Als dit niet goed is ingericht, is er een grote kans dat de robot vaak stilvalt en niet zo optimaal loopt als gewenst. In de iRobot game onderzoeken we samen met de deelnemers, hoe robots slim kunnen samenwerken met menselijke operators en hoe we de sterke punten van beide kunnen benutten.
U leert waarom robots in de praktijk stilstaan en ontdekt hoe u dit kunt voorkomen. We bespreken het belang van menselijke intuïtie en kritische informatie bij het positioneren van te verwerken onderdelen. Ook gaan we in op de cruciale rol die standaardisatie en productconfiguratie hierbij spelen. Tijdens deze workshop gaat u zelf aan de slag met het inrichten van een proces op de inzet van robots.
Bent u geïnteresseerd in het inrichten van processen op efficiënte inzet van industriële robots? Dan nodigen wij u van harte uit voor deze workshop. We duiken diep in de wereld van robotica en richten we ons op praktische oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen in discrete productieomgevingen.
Over het onderzoeksproject Integrale Robotisering
De iRobot game is ontwikkeld in het kader van het project Integrale Robotisering. Hier wordt er door (onderzoekspartners) diepgaand onderzoek gedaan naar de integratie van robots in diverse industriële processen. Dit onderzoek richt zich op praktische toepassingen en oplossingen voor de uitdagingen waarmee bedrijven te maken hebben bij het implementeren van robotica.
Enkele belangrijke aspecten van dit onderzoek zijn:
1. Procesoptimalisatie: We analyseren bestaande productieprocessen en identificeren gebieden waar robots effectiever kunnen worden ingezet. Door processen te herinrichten en te stroomlijnen, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en kosten besparen.
2. Samenwerking tussen Mens en Robot: Het succesvol integreren van robots vereist een goed begrip van mens-robotinteractie. We onderzoeken hoe robots veilig kunnen samenwerken met menselijke operators en hoe we de sterke punten van beide kunnen benutten.
3. Data-Driven Besluitvorming: Data speelt een cruciale rol in robotisering. We bestuderen hoe gegevens kunnen worden verzameld, geanalyseerd en gebruikt om beslissingen te nemen over robotgedrag en procesoptimalisatie.
4. Standaardisatie en Configuratie: We onderzoeken hoe productconfiguratie en uniforme protocollen kunnen bijdragen aan een efficiënte inzet van robots.
Het doel van dit praktijkgerichte onderzoek is om bedrijven te ondersteunen bij het succesvol implementeren van robotica in hun productieomgeving. Door nauw samen te werken met industrieën en praktijkcases te bestuderen, streven we naar tastbare resultaten en innovatieve oplossingen.
European Digital Innovation Hub Network
Wij kunnen u deze workshop tegen een gereduceerd tarief aanbieden dankzij een subsidie van het European Digital Innovation Hub Network/EDIH.
Als onderdeel van het Digital Europe Programme van de Europese Unie wordt een netwerk van digitale innovatiehubs (European Digital Innovation Hub Network) opgezet dat alle regio’s van de Europese Unie bestrijkt. Deze EDIH’s worden ingezet om digitalisering van de regionale economie te versnellen en verbreden. Ondernemers krijgen via hun regionale EDIH snel toegang tot testfaciliteiten, kennisinstellingen, experts uit het partnernetwerk en financierings- en internationaliseringsmogelijkheden. Met als doel de digitaliseringstransitie in de industrie, zorg en agri en foodsectoren te versnellen.